Welke meubelstof is geschikt voor mij?

Goedkope meubelstoffen

Welke meubelstof is geschikt voor mij?

Nieuwe meubelstoffen uitzoeken is een leuke bezigheid. Brainstormen over welke kleur stof de bank in de woonkamer moet krijgen, of welke type stof het mooist zou zijn voor de stoelen in de vergaderruimte is een vermakelijke uitdaging. Het zet je creatieve brein aan het werk omdat de meubelstof natuurlijk ook moet passen bij de andere meubelen, gordijnen en vloerbedekking. Maar welke stof is nou geschikt voor uwsituatie en waar moet u op letten bij het kopen van meubelstoffen?

Het gebruik van de meubelstof

Belangrijk is om vast te stellen hoe u de meubelstof gebruikt. Heeft u kinderen die de bank ook gebruiken als speeltuin? Dan is een slijtvaste en robuuste stof die wel tegen een stootje kan het beste. In onze webshop geven we bij de meubelstoffen aan of deze geschikt zijn voor intensief woongebruik. U wilt tenslotte voorkomen dat u over twee jaar de bank alweer moet laten bekleden omdat de stof is doorgesleten. Wordt er echter rustig omgegaan met de meubelen en heeft de stof weinig te verduren? Dan volstaat een meubelstof voor normaal- of huishoudelijk gebruik prima.

De meubelstof reinigen

Niet iedereen besteedt er aandacht aan, maar frequent reinigen van de meubelstoffen houdt de stof mooier en verlengd de levensduur. Door een impregneerspray te gebruiken voor de stof voorkom je al dat vlekken snel in de stof trekken. Mocht dit toch gebeuren dan biedt een vlekkenspray veelal uitkomst. De stof regelmatig stofzuigen of met een zachte borstel behandelen zorgt ervoor dat de meubelstof netjes blijft en u langer van uw meubelen kunt genieten.

Kleuren en patroon

Bij de zoektocht naar geschikte meubelstoffen weten mensen vaak al wel welke kleur de stof moet zijn. Rood omdat dit past bij de gordijnen of geel omdat dit het interieur een zomerse uitstraling geeft. Echter, er zijn bij elke kleur nog zoveel verschillende tinten mogelijk. Een bank die is voorzien van vuurrode meubelstof past dan weer net niet bij bruinrode gordijnen. Ook het patroon van de meubelstof is bepalend voor de uitstraling. Een ruitjespatroon kan leuk staan, maar als de ruit te groot is in vergelijk tot het meubel, dan geeft dit het meubel een kleine uitstraling. We helpen u graag bij de zoektocht naar de juiste meubelstof. Neem gerust contact met ons op en stuur daarbij een foto van uw interieur zodat we u kunnen voorzien van passend
advies.

Ga direct naar Meubelstoffen.Ook populair:

Kunstleer outlet -Meubelstoffen outlet - Goedkope stoffen - Goedkope meubelstoffen - Velours stoffen - Meubelstoffen - Kunstleer kopen - Vilt Meubelstoffen - Velours stof voor meubelen - Uw stoel opnieuw bekleden - - Waar u op moet letten bij het selecteren van een stof met een vleug - Wandbekleding van kunstleer - Meubelwielen plaatsen: Waar op letten? - Waterdichte stof - Wat zijn fournituren? - Welke meubelstof is geschikt voor mij? - Goedkope Meubelstoffen - Goedkope Stoffen - Meubelstoffen Outlet - Bank stofferen - Bank opnieuw stofferen - Schuimen Aanschaffen - Capitonnaald - Goedkope Stoffen Bestellen - Het verlijmen van stoffen kunstleer en meubelleer - Het plaatsten van veren pakket - Hoe opmeten van leren bekleding en verweken van meubelleer - Het verwerken van kunstleer - Kvadrat stof - Meubels stofferen - Meubelstoffeerder - Polywatten Fiberfill - Uw meubels stofferen met Chenille stof - Uw bank opnieuw bekleden: waar u op moet letten - Trevira CS Stoffen - Stoffen online kopen - Stoelzitting bekleden - Skai leer: echt leer of kunstleer? - Waar u op letten moet bij de aanschaf van nosag veren.