Wat zijn fournituren?

fournituren

Wat zijn fournituren?

Fournituren kom je binnen in een stoffenwinkel of bij het bezoeken van een webshop voor stoffen eigenlijk altijd tegen. Soms een hele afdeling, een andere keer enkel verstopt tussen de stoffen. Voor personen die niet regelmatig stofferen is fournituren wellicht een onduidelijk begrip. Wat zijn fournituren en waarom kun je niet zonder fournituren als je meubels gaat stofferen?

Verschillende fournituren

Fournituren zijn eigenlijk alle benodigdheden die bij het bekleden en onderhouden van meubelen nodig zijn. De bekendste fournituren zijn de klassieke naald en draad. Essentieel gereedschap voor het stofferen van producten. Maar ook ritsen, knopen, band en elastiek behoren tot de fournituren. Het is een verzamelnaam voor kleine handgereedschappen.


Naast kleine handgereedschappen worden ook de grotere stoffeer gereedschappen onder de fournituren gerekend. Zoals bijvoorbeeld een lijmpistool, een knopenzetmachine, of een opzetapparaat voor ritsen. Vrijwel elke hulpmiddel, product of apparaat wat je gebruikt bij het stofferen van meubelen kan tot de fournituren worden gerekend.

Het belang van fournituren

U kunt het zich wel voorstellen, zonder fournituren is het vrijwel onmogelijk om meubels te bekleden. Zie maar eens een kussen van een nieuw hoes te voorzien zonder daarbij gebruik te maken van fournituren. Een vrijwel onmogelijke opgave. Daarom is het in bezit hebben van de juiste fournituren zo van belang. Niet alleen ziet u dit terug in de kwaliteit van het werk, ook bespaart dit een hoop ergernis tijdens de uitvoering. Bij Voordeelstoffen vind u een ruim assortiment fournituren. Of u nou op zoek bent naar de juiste kleur garen, of een robuuste knopenmachine, hier slaagt u altijd. Ook voor de onderhoudsmiddelen kunt u bij ons terecht. Want niet alleen het stofferen van meubelen verdient de aandacht, de onderhoud is minstens net zo belangrijk.

Fournituren advies

Kunt u de gewenste fournituren niet vinden in ons assortiment? Neem gerust contact met ons op! Met ruim 25 jaar ervaring kan Martin hierin adviseren. Bel rechtstreeks naar 0541 – 670 186.

Ga direct naar Fournituren overzicht.Ook populair:

Kunstleer outlet -Meubelstoffen outlet - Goedkope stoffen - Goedkope meubelstoffen - Velours stoffen - Meubelstoffen - Kunstleer kopen - Vilt Meubelstoffen - Velours stof voor meubelen - Uw stoel opnieuw bekleden - - Waar u op moet letten bij het selecteren van een stof met een vleug - Wandbekleding van kunstleer - Meubelwielen plaatsen: Waar op letten? - Waterdichte stof - Wat zijn fournituren? - Welke meubelstof is geschikt voor mij? - Goedkope Meubelstoffen - Goedkope Stoffen - Meubelstoffen Outlet - Bank stofferen - Bank opnieuw stofferen - Schuimen Aanschaffen - Capitonnaald - Goedkope Stoffen Bestellen - Het verlijmen van stoffen kunstleer en meubelleer - Het plaatsten van veren pakket - Hoe opmeten van leren bekleding en verweken van meubelleer - Het verwerken van kunstleer - Kvadrat stof - Meubels stofferen - Meubelstoffeerder - Polywatten Fiberfill - Uw meubels stofferen met Chenille stof - Uw bank opnieuw bekleden: waar u op moet letten - Trevira CS Stoffen - Stoffen online kopen - Stoelzitting bekleden - Skai leer: echt leer of kunstleer? - Waar u op letten moet bij de aanschaf van nosag veren.