Tel.: 0541 - 670 186 | Whatsapp
E-mail: info@voordeelstoffen.nl

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-stars theme=light color=#ec008b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=230px height=45px interval=5000 language=nld]

Zetelstoffen kopen

Zetelstoffen kopen

De zetelstof die bepaalt de zetel. De zetel kan nog zo mooi zijn, met de verkeerde stof ziet de zetel er niet goed uit. Het is dus belangrijk om de juiste zetelstof te kiezen. Waar let je op het bij het kiezen van de zetelstof?

Kwaliteit zetelstof

Zorg allereerst dat de kwaliteit van de zetelstof goed is. Wat bedoelen we hier precies mee? Als de kwaliteit slecht is, is de stof allereerst al moeilijk op maat te knippen/snijden. Daarna wordt deze genaaid, bij goede zetel stoffen gaat dit moeiteloos en blijven de naden goed zitten. Bij slechte stoffen worden de naai gaten steeds groter en scheuren deze op den duur uit. Ook blijft bij een goede zetel stof de rek er in. Wanneer een zetel wordt gestoffeerd staat een stof altijd enigszins op spanning. Bij een goede stof blijft dit behouden, waardoor de bekleding er strak uit blijft zien. Bij een slechtere zetelstof verdwijnt de rek, en gaat de stof los zitten.

Kleur zetelstof

De kleur van uw zetelstof bepalen is een subjectief proces, echter kunnen we hier wel wat richtlijnen voor geven waar op te letten. Aan de ene kant kijkt u naar welke kleuren er 'in de mode zijn', maar ga hierin niet te ver. Extreme kleuren zijn voor een jaartje misschien leuk, maar het is toch de bedoeling dat de zetelstof een langere tijd mee gaat. Pas hier dus mee op. Kijk daarnaast naar de kleuren van uw overige meubels, maar ook naar de kleur van de muren en de vloer. Heeft bijvoorbeeld donkere muren en/of vloer? Kies dan liever voor een lichtere zetelstof. Uiteraard is het belangrijk dat de zetelstof kleur niet vloekt bij de kleuren van de andere meubels

Structuur zetelstof

De zetelstof kan er nog zo mooi uit zien, maar als deze aanvoelt als een stuk plastic zit deze niet lekker. De structuur is daarom erg belangrijk. Neem bijvoorbeeld Alcantara, een sterke stof met een microvezel structuur die erg glad aanvoelt, maar toch stevig is en makkelijk schoon te houden. Een lederen zetelstof kan erg mooi staan, maar ook hierin zijn er vele variaties. Wilt u een gladde of juist een wat ruwere lederen zetelstof? Bedenk zelf eerst wat u fijner vindt aanvoelen. 

Neem een kijkje bij onze zetelstoffen:

2020-04-23 09:16:06