Stoffen kopen: Tips

Stoffen kopen: Tips

Stoffen kopen: Tips

Stoffen kopen: Waar moet ik op letten?

Er zijn vele soorten stoffen, maar je zult zien dat er grofweg twee categorien zijn:

- Kwaliteit stoffen

- Budget stoffen

Kwalitieit stof kopen

Kwaliteit stof is een stof die je kunt kopen als je een meubelstuk wilt stofferen, zoals een stoel of bank, die intensief gebruikt wordt. Bijvoorbeeld de bank in je woonkamer, of de eettafel stoel in de keuken. Deze stoffen blijven jarenlan goed, en zijn bovendien op een goede manier te stofferen.

Budget stoffen

Budget stoffen zijn goedkope dunne stoffen, vaak merkloos en geimporteerd is goedkope landen. Er zijn webshops die deze als meubelstoffen verkopen, maar wij als stoffeerders weten dat dit eigenlijk niet kan. Deze goedkope stoffen zijn allereerst moeilijk te stofferen, omdat ze vaak geen rek hebben en te dun zijn. Je krijgt dan snel plooien en oneffenheden. Bovendien gaan deze stoffen vaak na enkele maanden al slijten, waardoor er ruw plekken ontstaan en naden snel open scheuren.

Dit worden ook wel imitatie stoffen genoemd. Wij verkopen deze budget stoffen niet. 

Hoe herken ik het verschil tussen budget stoffen en kwaliteit stoffen?

Dit is erg lastig, omdat sommige webshops claimen dat de goedkope stoffen geschikt zijn voor meubel stofferen. Als richtlijn kun je aanhouden dat een kwalitatief goede meubelstof, geschikt voor het stofferen van meubels, minimaal 10 euro per meter kost. Stoffen die veel goedkoper zijn, kunnen alleen maar dunne imitatie stoffen zijn.

Bekijk ons assortiment meubelstoffen, voor stoffen kopen van goede kwaliteit.

2019-11-18 14:36:00