Stoelen bekleden

Stoelen bekleden

Stoelen bekleden

Hoe moet ik een stoel bekleden?

Is een veelgestelde vraag. Het kan een uitdaging zijn om zelf een stoel te stofferen, maar hoe mooi is het wanneer je die stoel die in je woonkamer staat zelf hebt gestoffeerd? Daarom leggen wij het uit.

Stof uitknippen voor stoel stofferen

De makkelijkste manier om de stof uit te tekenen voor het stofferen van de stoel is om de oude stoel te gebruiken. Haal deze voorzichtig los bij de naden, en leg deze over de nieuwe meubelstof. Daarna teken je om de originele stof de nieuwe stof af. Zorg dat je ongeveer een centimeter over houdt, dat maakt het gemakkelijker naaien.

De stoel stofferen

Het dichtnaaien van de meubelstof doe je binnenste buiten. Zorg dat je eerst met spelden de stof goed vast op elkaar legt, dit is de belangrijkste stap. Als de stoffen goed op elkaar gespeld zijn, kun je beginnen met naaien. Werk altijd in een strakke lijn. Naai alle kanten dicht, behalve waar de rits moet komen. Als alle kanten dicht zijn, kun je de stof weer omkeuren zodat het binnenste niet meer buiten is.

Rits plaatsen en stoel stofferen

De laatste stap is de rits plaatsen. Probeer eerst de stof zonder rits om de stoel te krijgen. Als dit past, dan kun je goed afmeten waar de rits precies moet komen. Zorg dat je dit goed markeert met bijvoorbeeld spelden. Houd hierbij rekening met de breedte van de rits zelf.

2019-09-16 13:29:00