Online meubelstoffen kopen

Er zijn erg veel meubelstoffen beschikbaar voor het stofferen van meubels. Populaire meubel stoffen zijn bijvoorbeeld de fijne geweven meubelstoffen en de grof geweven meubelstoffen online. Ook de gemêleerde meubel stoffen en effen meubel stoffen worden veel gebruikt. Wat voor u geschikt is hangt onder andere af van de uitstraling die het meubelstuk moet krijgen.

Hulp nodig bij keuze meubelstoffen?

Wij kunnen al uw vragen beantwoorden over de meubelstoffen, wij zijn namelijk zelf meubelstoffeerders en gebruiken alle stoffen die wij verkopen ook zelf. Aarzel niet en stel ons al uw meubelstof vragen!
Tip: Bekijk ook eens onze kunstleer pagina!

FILTER OP: Geel tinten Oranje tinten Rood tinten Violet tinten
Blauw tinten Groen tinten Grijs tinten Bruin tinten Zwart-Wittinten

Deze ralkleuren komen voor in dit artikel. U kunt dit uitfilteren aan de linkerkant van het menu.

Meubelstoffen

Actie: Vanaf 1,5 eenheden 3% korting, vanaf 3 eenheden 7% korting, vanaf 5 eenheden 10% korting, vanaf 10 eenheden 11% korting!

Producten 1-30 van 5382

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten: Meubelstoffen

 1. Info & korting
  Kabal 9206 cl
  Kabal 9206 cl (Meubelstoffen)
  Speciale prijs € 32,97 Normale prijs € 39,90
 2. Info & korting
  koloniale Meubelstoffen Sanna 9612 cl
 3. Info & korting
  Stoffen met Sierstiksels Lania 9573 cl
 4. Info & korting
  Kabal 7006 cl
  Kabal 7006 cl (Meubelstoffen)
  Speciale prijs € 32,97 Normale prijs € 39,90
 5. Info & korting
  gh 18
 6. Info & korting
  Velvet stoffen cl Harrison 9852
 7. Info & korting
  Gebloemde Stoffen cl sanna mangata 1034
 8. Info & korting
  Velours stoffen casino 141 HO
 9. Info & korting
   Gestreepte Velours stoffen rasto 154 HO
 10. Info & korting
  Meubelstoffen Uptown 6 2532 600
 11. Info & korting
  Meubelstoffen Uptown 6 2534 300
 12. Info & korting
  Meubelstoffen Lakes KE 35
 13. Info & korting
  Meubelstoffen groove KE 35
 14. Info & korting
  Meubelstoffen Stone KE 93
 15. Info & korting
  Meubelstoffen Venice ve 14 camouflage
 16. Info & korting
  Meubelstoffen Venice ve 33 Poppy
 17. Info & korting
  Meubelstoffen Ancona 6 2636 100
 18. Info & korting
  Meubelstoffen Ancona 6 2635 300
 19. Info & korting
  Vilt Meubelstof kopen MO Wollux 740
 20. Info & korting
  Meubelstoffen Online MO Wollux 113
 21. Info & korting
  Klassieke Meubelstoffen LA leeds 4
 22. Info & korting
  Vintage Meubelstoffen ho Antik 391
 23. Info & korting
  Gestreepte Meubelstoffen di richelieu 201
 24. Info & korting
  jena
 25. Info & korting
  Velvet-Velours-Meubelstoffen re Enfys 795

Producten 1-30 van 5382

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meubelstoffen informatie

Variaties meubelstoffen

Er zijn heel erg veel meubelstoffen beschikbaar voor het stofferen van meubels. Populaire meubel stoffen zijn bijvoorbeeld de fijne geweven meubelstoffen en de grof geweven meubel stoffen online. Ook de gemêleerde meubelstoffen en effen meubel stoffen worden veel gebruikt. Wat voor u geschikt is hangt onder andere af van de uitstraling die het meubelstuk moet krijgen.

Patronen meubelstoffen

Wilt u een rustige strakke uitstraling, kies dan bij voorkeur voor een gladde meubelstof met een effen kleur of met een subtiel effect zoals een ingeweven design met milde kleurverschillen. Wanneer de meubelstof een patroon bevat met dicht bij elkaar liggende RAL kleuren oogt deze rustig en strak maar ziet het er tegelijkertijd professioneel uit. Maar ook voor de creatievere projecten zijn er online stoffen beschikbaar, neem eens een kijkje bij de grof geven stoffen voor bijzondere patronen meubelstoffen.

Materiaal meubel stof

Binnen de categorie meubelstoffen hebben we te maken met verschillende materialen meubelstoffen. Alle materialen meubelstoffen hebben hun eigen specifieke kenmerken. Een belangrijk kenmerk is het ontvlambaar zijn van meubelstoffen. Er zijn meubelstoffen die voldoend aan de TREVIRA CS eis, dat bekent dat deze permanente ontvlambaar zijn. Deze permanent ontvlambare meubelstoffen worden veel toegepast in ziekenhuizen, instellingen en de horeca. Daarnaast zijn dit ook vaak specifieke meubelstoffen voor openbare gebouwen zoals scholen waar brandgevaar absoluut moet worden uitgesloten.

Meubel stoffen advies

Maak dus een goede keuze welk materiaal meubelstof u wilt. Zo hebben we meubelstof garen katoen, viscose meubelstof, polyester meubelstof, polacryl meubelstof en wollen meubelstoffen online. Tips bij de keuze van de meubelstof nodig? Met ruim 25 jaar ervaring kan Martin hierin adviseren. Bel rechtstreeks naar 0541 – 670 186.

Meubelstoffen zijn meestal gemaakt van textiel. Textiel zijn dunne draden (garen) die door te weven worden samengevoegde tot een stof. Afhankelijk van de dikte van de garen, en de wijze van weven, worden verschillende soorten meubelstoffen gemaakt. Dit is ook een belangrijk onderscheid tussen goedkope meubelstof en duren. 

Grondstoffen van meubelstof

Men kan onderscheid maken tussen natuurlijke grondstoffen en kunstmatige grondstoffen die worden gebruikt om meubelstoffen te maken. De natuurlijke grondstoffen zijn afkomstig van planten of dieren, de kunstmatige zijn gemaakt van vezels, veelal met een synthetische oorsprong. De bekendste is katoenen meubelstof. 

Technieken bij het maken van meubelstof

Belangrijk punt bij de verschillende meubel stoffen zijn de technieken die zijn gebruikt om het te vervaardigen. Tegenwoordig wordt alle professionele stof voor meubels machinaal gemaakt, echter zijn er verschillende nabewerkingen mogelijk. Een meubelstof kan tijdens het weven al zijn uiteindelijk kleur hebben, maar de stof kan ook worden nabewerkt door middel van verven om zijn uiteindelijke kleur aan te nemen. Eenvoudige prints kunnen worden ingeweven in de meubelstof, bij complexere patronen wordt er gebruik gemaakt van de stof bedrukken. Borduren is een andere methode, hierbij krijgt de stof een reliëf. 

Toepassingen meubelstof

De meubelstoffen in de webwinkel worden voor verschillende toepassingen gebruikt. De meest voorkomende is het (opnieuw) stofferen van meubels, zoals stofferen van bankstellen, stofferen van stoelen en het stofferen van meubels op maat. Echter kun je ook denken aan de stoelen in de auto, boot interieur bekleden en de outdoor bekleding voor bijvoorbeeld tuinmeubilair. 

Actie: Vanaf 1,5 eenheden 3% korting, vanaf 3 eenheden 7% korting, vanaf 5 eenheden 10% korting, vanaf 10 eenheden 11% korting!

Meubelstoffen tips