Kunstleer kopen

FILTER OP: Geel tinten Oranje tinten Rood tinten Violet tinten
Blauw tinten Groen tinten Grijs tinten Bruin tinten Zwart-Wittinten

Deze ralkleuren komen voor in dit artikel. U kunt dit uitfilteren aan de linkerkant van het menu.

Actie: Vanaf 3 eenheden 4% korting, vanaf 5 eenheden 6% korting, vanaf 10 eenheden 8% korting!

Koop Kunstleer bij Voordeelstoffen

In het grote assortiment kunstleer vindt u diverse soorten kunst leer. Zo is er kunstleer met nerf design of een kunstleer print design net zoals echt meubelleer. Voor sommige doeleinden kan het verstandig zijn om kunst leer te kopen in plaats van echt leder.

Kunstleer vragen?

Wij zijn zelf stoffeerders en gebruiken kunstleer bij het stofferen van onder andere meubelen. Heeft u vragen over de kunst leer producten? Dan kunnen wij u hierbij goed helpen. Alle kunst leer die wij verkopen gebruiken wij zelf ook bij het stofferen.

Kunstleer is geschikt

Kunstleer, ook wel imitatie leer genoemd, is uitermate geschikt voor het gebruik in diverse toepassingen. Doordat kunstleer eigenschappen kan bevatten welke echt leder niet heeft, kan deze vaak beter worden verwerkt. Kunstleer wordt vaak gemaakt in combinatie met polyester. Dit kan erin verwerkt zijn, of de toplaag van het imitatieleer kan uit polyester bestaan. 

Voordelen van kunstleer

Kunstleer heeft vele voordelen, waarvan we er enkele zullen noemen. Voor het maken van imitatie leer zijn geen echte dieren huiden nodig, dus het is dier vriendelijk. Daarnaast kan kunstleder worden verwerkt samen met een laag stof of polyester, waardoor het voor veel meer toepassingen geschikt kan worden gemaakt. Onze A-merk kunstleer stoffen doen niet ten onder ten opzichte van echt leer, en in veel gevallen is imitatie leder dus veel geschikter dan echt leder.

Het kiezen van de juiste kunstleer

Voordat u begint kunstleer te verwerken dient men eerst goed informatie te winnen om welk soort Kunstleer u nodig heeft bij de klus en die passend is qua toepassing voor deze klus. U heeft namelijk Kunstleer voor licht gebruik en voor zwaar gebruik. Ook is er Kunstleer die vlamwerend is, deze worden veelal toegepast voor ziekenhuis en zorginstellingen. Dit Kunstleer is vaak bacterieel behandeld en bestand tegen reinigingsmiddelen, kies hiervoor wel het juiste reinigingsproduct.

Hoe verwerkt ik het kunstleer?

In de meeste gevallen zit in het kunstleer enige rek, dit is meestal op de breedte van de rol. Men dient hier rekening mee te houden met de maatvoering van het te knippen onderdeel. Alvorens u dit bepaalt, legt u het kunstleer op uw kniptafel en trekt u in de breedte van de rol het kunstleer uit en aan de hand daarvan bepaald u hoeveel rek er in dit Kunstleer zit. Breng dit in mindering op het te knippen onderdeel. In de lengte van de rol zit meestal weinig of geen rek, mocht dit wel het geval zijn dan herhaalt u het zelfde wat u gedaan heeft met de breedte het Kunstleer. Zo weet u zeker dat het kunstleer mooi strak op uw meubelstuk komt te zitten en ook strak blijft zitten. Kunstleer met rek kunt u gemakkelijker verwerken dan een Kunstleer zonder rek. Dit Kunstleer zal ook mooier vallen om het te bekleden meubelstuk. Mocht u bredere delen moeten maken kunt u dit opdelen doormiddel van naden, dan rekt dit minder uit dan wanneer u dit uit één stuk zou maken.

Tips voor het aan elkaar naaien van kunstleer

Nadat u de delen heeft geknipt en voorzien van de benodigde herkenningspunten of knipjes, neemt u een punt waarvan u zeker weet dat dit tegenover elkaars herkenningspunten of knipjes op het kunstleer zit juist is. Alvorens u begint met het aan elkaar stikken controleert u het garen dat deze de juiste onder en bovenspanning heeft, wanneer dit is gedaan kunt u de kunst leer delen aan elkaar naaien. Let op dat de steek van het garen niet te kort is, gemiddeld een mm of 2 á 3 is de juiste lengte. Als u dit dichter op elkaar doet, kunt u dit eerder kapot trekken doordat deze dan geperforeerd is.

Welke sierstiknaad kies ik bij kunstleer?

Wanneer u alle kunstleer aan elkaar heeft gestikt, kunt u ervoor kiezen om deze naad nog een keer extra over te stikken door middel van een enkele stiknaad. Dan naait u aan de buitenkanten over de naad heen dit word dan ook gelijk een sierstiknaad, maar is wel zeer sterk. U kunt ook kiezen voor een dubbele naad, dit is een naad circa links en rechts van waar u het kunstleer aan elkaar heeft gezet. Hierbij krijgt u dan ook een sierstiknaad in het zicht. Let er wel op dat voor een extra stevigheid dient men aan de onderkant een bandje gelijk ermee in te naaien. Doet u dit niet dan is zo’n naad op kunst leer wel mooi voor het oog maar niet sterker geworden. En dit is nog eens de kunst om die mooi recht te krijgen ten opzichte van de stiknaad. Met een naaimachine met dubbele naalden is dit eenvoudig en zijn de naden onderling altijd op een gelijke afstand van elkaar.

Tips voor het nieten van kunstleer

Wanneer u het Kunstleer gaat vast nieten kiest u de juiste lengte nieten met de juiste druk van het niet pistool, deze mag niet te ruim staan anders kunt u door het Kunstleer heen schieten. Wanneer u een vaste stoffering moet maken met rondingen kiest u ervoor om daar waar de meeste rek in zit deze met de glooiing mee te stofferen, dan is dit eenvoudiger strak te krijgen. Mocht de glooiing te groot hiervoor zijn dan kunt u het Kunstleer opwarmen met een verf föhn.

De laatste kunstleer tip

Tip: Probeer dit eerst op een afval stuk hoe warm u deze kan maken en wat nodig is om deze te verwerken, u zult verstelt staan hoeveel rek er dan in dit Kunstleer zit naarmate u deze hebt opgewarmd. Wanneer deze is voorzien van de juiste temperatuur kunt u die eenvoudig en gemakkelijk om en in de rondingen verwerken. Let er wel op dat u het Kunstleer niet te warm maak, het kan namelijk wel te warm worden en daardoor er anders uit komen te zien. Vandaar ook eerst proberen op een afval stuk. Mocht u vragen help ik u graag verder.

Kunstleer

Hoe wordt kunstleer gemaakt?

Kunstleer wordt gemaakt van een PVC of een PU met weekmakers erin, dit voorkomt dat het Kunstleer naar verloop van tijd hard en stug word en hierdoor een kortere levensduur hebben. Kunstleer word op een lange transportband uitgegoten op een onderdoek van tricot of een viltdoek dit naar gelang waar de leverancier baat bij heeft, bij een tricot doek zijn meerdere varianten te gebruiken de een heeft meer rekbaarheid dan de andere.

Dit doek word toegepast om een extra stevigheid aan het Kunstleer te brengen. Voor outdoor kunstleer Word een tricot doek gebruikt die rot werend en schimmel vast is dit is het grote verschil tussen indoor gebruik en een outdoor gebruik, mocht je Kunstleer toepassen die bestemd is voor indoor gebruik en die voor outdoor gebruik word toegepast gaat naar verloop van tijd het onderdoek stuk kapot begint te schimmelen, voor outdoor Kunstleer zit dus een tricot doek achter die hiervoor is behandeld.

Hoe wordt een design in kunstleer gemaakt?

Het kunstleer wordt dus op een onderdoek gegoten en afgestreken op de gewenste dikte die men wel als het kunstleer over de transport loopt en lichtelijk is aan gedroogd worden hier dan de designs ingewalst. Dit kan een leer print zijn maar ook een ander design zoals Krokodil, Slang, Struisvogel, Bloemen, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, en zelfs een ruitdesign met ingewalste stiksels kunstleer is geen probleem.

Verschil tussen kunstleer en echt leer

Er zijn vele soorten Kunstleer die heel erg op leer lijken en door sommigen worden verkocht als echt Meubelleer, echter dit kunt u controleren door een bepaald motief design die in het kunstleer zit te zoeken en die vervolgens om de 30 A 40 cm weer voorkomt. Zo kunt u zien dat u hier praat over een kunstleer en geen echt meubelleer. Doordat het kunstleer onder een wals door wordt gehaald herhalen de designs en motieven zich, zo kunt u zien dat dit dus een kunstleer is en geen echt meubelleer. Zo wordt 'pullup' verkocht als echt meubelleer, wat niet waar is. Ook hier herhalen de patronen in het kunstleer zich, dit kunt u eenvoudig controleren. Bij echt meubelleer komt het gelijke design niet telkens op een gelijke afstand voor.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-60 van 1184

per pagina
 1. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 0011 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 2. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 1983 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 3. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 2630 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 4. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 3599 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 5. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 5252 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 6. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 5526 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 7. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 5710 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 8. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 5995 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 9. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 6371 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 10. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 7211 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 11. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 7352 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 12. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 7442 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 13. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 7455 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 14. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 7851 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 15. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 8426 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 16. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 8936 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 17. -23%
  Skai Leer Kunstleer Glad Pt Torino 9999 Vanaf > 3.00 Meter
  Normale prijs € 148,35 Speciale prijs € 114,90
 18. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 162
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 19. -11%
  Skai Leer - Kunstleer - met Sierstiksels Re Fusion 251
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 20. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 301
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 21. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 403
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 22. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 506
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 23. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 540
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 24. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 640
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 25. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 689
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 26. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 700
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 27. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 705
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 28. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Fusion 796
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 29. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 162
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 30. -16%
  Skai-Leer- Kunstleer- Glad Re Gallium 251
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 31. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 301
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 32. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 403
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 33. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 506
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 34. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 540
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 35. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 640
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 36. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 689
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 37. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 700
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 38. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 705
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 39. -16%
  Skai Leer Kunstleer Glad Re Gallium 796
  Normale prijs € 61,99 Speciale prijs € 52,21
 40. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 162
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 41. -11%
  Kunstleer-Skai-Leer- Sierstiksels Re Nanotube 251
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 42. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 301
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 43. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 403
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 44. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 506
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 45. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 540
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 46. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 640
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 47. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 689
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 48. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 700
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 49. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 705
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 50. -11%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nanotube 796
  Normale prijs € 95,80 Speciale prijs € 85,41
 51. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 162
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 52. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 251
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 53. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 301
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 54. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 403
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 55. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 506
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 56. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 540
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 57. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 640
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 58. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 689
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 59. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 700
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
 60. -24%
  Skai Leer Kunstleer Sierstiksels Re Nitrogen 705
  Normale prijs € 103,39 Speciale prijs € 78,90
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-60 van 1184

per pagina

Kunstleer is geschikt

Kunstleer, ook wel imitatie leer genoemd, is uitermate geschikt voor het gebruik in diverse toepassingen. Doordat kunstleer eigenschappen kan bevatten welke echt leder niet heeft, kan deze vaak beter worden verwerkt. Kunstleer wordt vaak gemaakt in combinatie met polyester. Dit kan erin verwerkt zijn, of de toplaag van het imitatieleer kan uit polyester bestaan. 

Voordelen van kunstleer

Kunstleer heeft vele voordelen, waarvan we er enkele zullen noemen. Voor het maken van imitatie leer zijn geen echte dieren huiden nodig, dus het is dier vriendelijk. Daarnaast kan kunstleder worden verwerkt samen met een laag stof of polyester, waardoor het voor veel meer toepassingen geschikt kan worden gemaakt. Onze A-merk kunstleer stoffen doen niet ten onder ten opzichte van echt leer, en in veel gevallen is imitatie leder dus veel geschikter dan echt leder.

Het kiezen van de juiste kunstleer

Voordat u begint kunstleer te verwerken dient men eerst goed informatie te winnen om welk soort Kunstleer u nodig heeft bij de klus en die passend is qua toepassing voor deze klus. U heeft namelijk Kunstleer voor licht gebruik en voor zwaar gebruik. Ook is er Kunstleer die vlamwerend is, deze worden veelal toegepast voor ziekenhuis en zorginstellingen. Dit Kunstleer is vaak bacterieel behandeld en bestand tegen reinigingsmiddelen, kies hiervoor wel het juiste reinigingsproduct.

Hoe verwerkt ik het kunstleer?

In de meeste gevallen zit in het kunstleer enige rek, dit is meestal op de breedte van de rol. Men dient hier rekening mee te houden met de maatvoering van het te knippen onderdeel. Alvorens u dit bepaalt, legt u het kunstleer op uw kniptafel en trekt u in de breedte van de rol het kunstleer uit en aan de hand daarvan bepaald u hoeveel rek er in dit Kunstleer zit. Breng dit in mindering op het te knippen onderdeel. In de lengte van de rol zit meestal weinig of geen rek, mocht dit wel het geval zijn dan herhaalt u het zelfde wat u gedaan heeft met de breedte het Kunstleer. Zo weet u zeker dat het kunstleer mooi strak op uw meubelstuk komt te zitten en ook strak blijft zitten. Kunstleer met rek kunt u gemakkelijker verwerken dan een Kunstleer zonder rek. Dit Kunstleer zal ook mooier vallen om het te bekleden meubelstuk. Mocht u bredere delen moeten maken kunt u dit opdelen doormiddel van naden, dan rekt dit minder uit dan wanneer u dit uit één stuk zou maken.

Tips voor het aan elkaar naaien van kunstleer

Nadat u de delen heeft geknipt en voorzien van de benodigde herkenningspunten of knipjes, neemt u een punt waarvan u zeker weet dat dit tegenover elkaars herkenningspunten of knipjes op het kunstleer zit juist is. Alvorens u begint met het aan elkaar stikken controleert u het garen dat deze de juiste onder en bovenspanning heeft, wanneer dit is gedaan kunt u de kunst leer delen aan elkaar naaien. Let op dat de steek van het garen niet te kort is, gemiddeld een mm of 2 á 3 is de juiste lengte. Als u dit dichter op elkaar doet, kunt u dit eerder kapot trekken doordat deze dan geperforeerd is.

Welke sierstiknaad kies ik bij kunstleer?

Wanneer u alle kunstleer aan elkaar heeft gestikt, kunt u ervoor kiezen om deze naad nog een keer extra over te stikken door middel van een enkele stiknaad. Dan naait u aan de buitenkanten over de naad heen dit word dan ook gelijk een sierstiknaad, maar is wel zeer sterk. U kunt ook kiezen voor een dubbele naad, dit is een naad circa links en rechts van waar u het kunstleer aan elkaar heeft gezet. Hierbij krijgt u dan ook een sierstiknaad in het zicht. Let er wel op dat voor een extra stevigheid dient men aan de onderkant een bandje gelijk ermee in te naaien. Doet u dit niet dan is zo’n naad op kunst leer wel mooi voor het oog maar niet sterker geworden. En dit is nog eens de kunst om die mooi recht te krijgen ten opzichte van de stiknaad. Met een naaimachine met dubbele naalden is dit eenvoudig en zijn de naden onderling altijd op een gelijke afstand van elkaar.

Tips voor het nieten van kunstleer

Wanneer u het Kunstleer gaat vast nieten kiest u de juiste lengte nieten met de juiste druk van het niet pistool, deze mag niet te ruim staan anders kunt u door het Kunstleer heen schieten. Wanneer u een vaste stoffering moet maken met rondingen kiest u ervoor om daar waar de meeste rek in zit deze met de glooiing mee te stofferen, dan is dit eenvoudiger strak te krijgen. Mocht de glooiing te groot hiervoor zijn dan kunt u het Kunstleer opwarmen met een verf föhn.

De laatste kunstleer tip

Tip: Probeer dit eerst op een afval stuk hoe warm u deze kan maken en wat nodig is om deze te verwerken, u zult verstelt staan hoeveel rek er dan in dit Kunstleer zit naarmate u deze hebt opgewarmd. Wanneer deze is voorzien van de juiste temperatuur kunt u die eenvoudig en gemakkelijk om en in de rondingen verwerken. Let er wel op dat u het Kunstleer niet te warm maak, het kan namelijk wel te warm worden en daardoor er anders uit komen te zien. Vandaar ook eerst proberen op een afval stuk. Mocht u vragen help ik u graag verder.

Kunstleer

Hoe wordt kunstleer gemaakt?

Kunstleer wordt gemaakt van een PVC of een PU met weekmakers erin, dit voorkomt dat het Kunstleer naar verloop van tijd hard en stug word en hierdoor een kortere levensduur hebben. Kunstleer word op een lange transportband uitgegoten op een onderdoek van tricot of een viltdoek dit naar gelang waar de leverancier baat bij heeft, bij een tricot doek zijn meerdere varianten te gebruiken de een heeft meer rekbaarheid dan de andere.

Dit doek word toegepast om een extra stevigheid aan het Kunstleer te brengen. Voor outdoor kunstleer Word een tricot doek gebruikt die rot werend en schimmel vast is dit is het grote verschil tussen indoor gebruik en een outdoor gebruik, mocht je Kunstleer toepassen die bestemd is voor indoor gebruik en die voor outdoor gebruik word toegepast gaat naar verloop van tijd het onderdoek stuk kapot begint te schimmelen, voor outdoor Kunstleer zit dus een tricot doek achter die hiervoor is behandeld.

Hoe wordt een design in kunstleer gemaakt?

Het kunstleer wordt dus op een onderdoek gegoten en afgestreken op de gewenste dikte die men wel als het kunstleer over de transport loopt en lichtelijk is aan gedroogd worden hier dan de designs ingewalst. Dit kan een leer print zijn maar ook een ander design zoals Krokodil, Slang, Struisvogel, Bloemen, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, en zelfs een ruitdesign met ingewalste stiksels kunstleer is geen probleem.

Verschil tussen kunstleer en echt leer

Er zijn vele soorten Kunstleer die heel erg op leer lijken en door sommigen worden verkocht als echt Meubelleer, echter dit kunt u controleren door een bepaald motief design die in het kunstleer zit te zoeken en die vervolgens om de 30 A 40 cm weer voorkomt. Zo kunt u zien dat u hier praat over een kunstleer en geen echt meubelleer. Doordat het kunstleer onder een wals door wordt gehaald herhalen de designs en motieven zich, zo kunt u zien dat dit dus een kunstleer is en geen echt meubelleer. Zo wordt 'pullup' verkocht als echt meubelleer, wat niet waar is. Ook hier herhalen de patronen in het kunstleer zich, dit kunt u eenvoudig controleren. Bij echt meubelleer komt het gelijke design niet telkens op een gelijke afstand voor.

Kunstleer tips